Menu

For long, Reasoning is considered as the most puzzling section of the majority of the competitive exams. Thus candidates need to master this area through regular practice. Here are some questions for sharpening your reasoning ability... 
1.Which of the following interchange of signs would make the equation correct ?
8×6+2 = 22
(a) +,×, 2 and 6 (b) +,×, 2 and 8
(c) +,×, 6 and 8(d) +,×, 2 and 22
Answer : (c) +,×, 6 and 8
8×6+2 = 22
6+8×2 = 22
6+16 = 22
22= 22
2. If ′–′ stands for addition, ′+′ stands for Subtraction, ′÷′ stands for multiplication and ′×′ stands for division, than which one of the following equation is correct?
(a) 50×5÷2–30+25= 25
(b) 50–30+5÷2×30= 25
(c) 40+35×2–50÷30 = 95
(d) 30×2–25+50÷5= 100
Answer: (a) 50×5÷2–30+25= 25
50×5÷2–30+25= 25
50÷5×2+30–25= 25
10×2+30–25= 25
20+30–25= 25
25= 25
3. If ′MONKO′ is coded as 57637, than How ′KLJMN′ be coded in he same code?
(a) 32456(b) 34256
(c) 35156(d) 32546
Answer: (b) 34256 as MONKO
5763
Therefore, KLJMN 3425
4. If a number is greater than 5 but less than 9 and greater than 7 but less than 11, the number is
(a) 5(b) 6 (c) 7(d) 8
Answer: (d) 8
The number is greater than 5 but less than 9 ie. 6, 7, 8
The number is greater than 7 but less than 11 ie. 8, 9, 10
The common number is = 8
5. Which one is of the given responses would be a meaningful order of the following?
(i) Absorption(ii) Digestion
(iii) Nutrition (iv) Excretion
(a) iii, i, ii, iv(b) ii, i, iii, iv
(c) iii, iv, ii, i (d) iii, ii, i, iv
Answer: (d) iii, ii, i, iv
Meaningful order of the word:
(iii) Nutrition, (ii) Digestion, (i) Absorption, (iv) Excretion
6. 6503 : 6003,7615 : 7115,8886 : ?
(a) 8136(b) 8536
(c) 8386(d) 8268
Answer: (c) 8386
As,6503 – 500= 6003
7615 – 500= 7115
Similarly, 8886 – 500= 8386
7. MP is related to HK in the same as WZ is related to...?
(a) QS(b) RU
(c) PS(d) QU
Answer: (b) RU
AS,
M–5 = H
P–5= K
Similarly,
W–5= R
Z–5= U
8. Cube is related to Square in the same way as Square is related to ...?
(a) Plane(b) Triangle
(c) Line(d) Point
Answer: (c) Line
Cube comprises square on all of it′s Surfaces. In the same way square comprises Line on all of it′s sides
9. 2, 5, 7, 12, 19, 31, ?, 81.
(a) 30(b) 40(c) 50(d) 60
Answer: (c) 50
The next term of the series can be obtained by taking the sum of previous two terms.
2+5 = 7, 5+7= 12,
7+12= 19,12+19= 31
19+31 = 50,31+50 = 81

How we work

Bitcoin is a cryptocurrency, which is a form of electronic cash. This is the first decentralized digital currency: the system was designed to work without a central bank or a single administrator. Many economists and investors consider the Bitcoin market to be a bubble. Bitcoin has also been criticized for its use in illegal transactions, its high power consumption, price instability, and theft from exchanges.

What Is Real Cryptocurrency
Bitcoin is made as a reward for the process known as mining. They can be exchanged for other currencies, products and services. The research produced by Cambridge University estimates that in 2017, there were 2.9 to 5.8 million unique users using cryptocurancency wallet, most of which used bittoine. A cryptocurrency (or crypto currency) is a digital asset designed to work as a medium of exchange that uses cryptography to secure its transactions, to control the creation of additional units, and to verify the transfer of assets. Cryptocurrencies are classified as a subset of digital currencies and are also classified as a subset of alternative currencies and virtual currencies.

Bitcoin, created in 2009, was the first decentralized cryptocurrency. Since then, numerous cryptocurrencies have been created. These are frequently called altcoins, as a blend of bitcoin alternative. Bitcoin and its derivatives use decentralized control as opposed to centralized electronic money/central banking systems . The decentralized control is related to the use of bitcoin's blockchain transaction database in the role of a distributed ledger
 
Top